2 september 2017
14:00

Tyresö FF

Referat: Västerhaninge IF - Tyresö FF

Surt mycket surt. Västerhaninge var det klart bättre laget i första halvlek och ledde följdaktligen med 2-0.
1-0 underbar nick av Mirnes i den 28:e på hörna. I den 42:a kom matchens delikatess då Fredrik drog in en frispark stenhårt från 25 meter otagbart för den mycket duktige Tyresö Keepern. Vikarierande målvakten tillika sportchef Micke Strandh hade en lugn första halvlek.

Andra halvlek helt annat ansikte. Tyresö desperata för att inte förlora sin första plats i tabellen. Det dröjde dock ända till den 74:e då reduceringen kom till 2-1. Sen drabbades Västerhaninge av ett par tunga avbräck i form av skador på i princip hela centrallinjen och kvitteringen kom i den 82:a. Tyresö fortsatte att gå för det och skapade chanser. I den 93:e Västerhaninge får en hörna och flyttar upp för att avgöra istället en snabb omställning och förlusten var ett faktum.

Sammanfattningsvis: I och med Tyresös oerhörda forcering i andra halvlek så vinner man rättvist. Västerhaninge borde kanske ha utnyttjat de omställningar som uppstod och punkterat matchen.
Sån här är fotbollen ibland trycker man in en boll i slutet och vinner ibland är det tvärtom.